• Εθ. Αντιστάσεως 74Β, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
  • 2310 40 25 24
  • 6977 140 793

Παθήσεις που αντιμετωπίζει ο Ιατρός

Ο Υφηγητής Γυναικολογικής Χειρουργικής Δρ. Ανδρέας Καβαλάρης, είναι εξειδικευμένος στη Γυναικολογική Ογκολογία και στην προηγμένη ελάχιστα επεμβατική χειρουριγκή. Αναλαμβάνει ασθενείς στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) και στην Κύπρο, για τη διάγνωση και τη θεραπεία καλοηθών και ογκολογικών παθήσεων.

Με εμπειρία χιλιάδων περιστατικών, εφαρμόζει τις πλέον καινοτόμες και πρωτοποριακές τεχνικές και ελάχιστα επεμβατικές πράξεις για Καλοήθη αλλά και ιδιαίτερα κακοήθη νεοπλάσματα του γυναικείου γεννητικού συστήματος (Ενδομήτριου, Τραχήλου Μήτρας, και Ωοθηκών)  και των μαστών. Διασφαλίζει άριστα ογκολογικά αποτελέσματα, ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και των επιπλοκών.

Στο φάσμα των επεμβάσεων που διενεργεί περιλαμβάνονται πρωτοποριακές,  καινοτόμες τεχνικές όπως:

1
Υστερεκτομή χωρίς τη χρήση χειριστή μήτρας

Για καρκίνο της μήτρας και για καλοήθεις παθήσεις. Η νέα αυτή τεχνική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως από τον Δρ. Ανδρέα Καββαλάκη και δημοσιεύθηκε σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

1
Μέθοδος Nerve – Sparing

Για τη διατήρηση των υπογάστριων νεύρων σε γυναίκες με καρκίνο τραχήλου του μήτρας και για την αντιμετώπιση της εν των βάθει ενδομητρίωσης.

1
Διατήρηση των νεύρων της ουροδόχου κύστεως, κλειτορίδας / αιδοίου

Λαπαροσκοπική αναγνώριση και διατήρηση των νεύρων της ουροδόχου κύστεως, κλειτορίδας / αιδοίου σε επεμβάσεις για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, όπως η Ριζική Υστερεκτομή.

1
Τεχνικές διατήρησης της γονιμότητας

Όπου είναι βάσει των δεδομένων επιτρεπτό να γίνει, όπως η Λαπαροσκοπική ριζική Τραχελεκτομή.

1
Ανίχνευση λεμφαδένα φρουρού

Καινοτόμος τεχνική είναι και η μέθοδος ανίχνευσης λεμφαδένα φρουρού με τη χρήση τεχνολογίας ειδικού φθορισμού φωτός σε συνδυασμό έκχυσης ICG (indocyanine green) για περιπτώσεις αρχόμενου καρκίνου ενδομητρίου της μήτρας και του τράχηλου της μήτρας.

Ο Δρ. Ανδρέας Καβαλλάρης, αναλαμβάνει όλο το φάσμα των γυναικολογικών χειρουργικών πράξεων με έμφαση στην  αντιμετώπιση πολύπλοκων και δύσκολων περιστατικών με ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (λαπαροσκοπική, ρομποτική, υστεροσκοπική) και – όπου είναι αναγκαίο – ανοιχτή χειρουργική.

Ιατρείο Δρ. Ανδρέα Καβαλλάρη

Στο ιατρείο του Δρ. Ανδρέα Καβαλλάρη παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με την βοήθεια ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας.