• Εθ. Αντιστάσεως 74Β, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
 • 2310 40 25 24
 • 6977 140 793

Τι σημαίνει καινοτομία στη Γυναικολογική Χειρουργική;

Καινοτομία στη Γυναικολογική χειρουργική

 1. Ο κύριος στόχος βρίσκεται στην ολιστική προσέγγιση των ασθενειών του γυναικείου γεννητικού συστήματος (καλοήθεις και κακοήθεις).
 2. Ο πρωταρχικός στόχος κάθε χειρουργού είναι να επιτύχει βέλτιστα χειρουργικά αποτελέσματα πράγμα το όποιο μεταφράζεται σε μείωση της νοσηρότητας και αύξηση της επιβίωσης των ασθενών ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κακοήθεια.
 3. Στόχος είναι η αξιολογήσει και η γεφύρωση των νέων χειρουργικών τεχνικών και της τεχνολογίας έτσι ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη επιτυχία στην αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων πάσης φύσεως.
 4. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εφαρμογή νέων χειρουργικών τεχνικών και τεχνολογιών στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική (Λαπαροσκόπηση), τόσο σε ογκολογικές όσο και σε καλοήθεις παθήσεις.
 5. Ανάπτυξη καινοτόμων χειρουργικών μεθόδων και τεχνικών που μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη θεραπεία του γυναικολογικού καρκίνου, όπως του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου της μήτρας, αλλά και καλοήθη ασθενειών όπως αυτή της ενδομητρίωσης.
 6. Καινούργιες και καινοτόμες χειρουργικές επεμβάσεις έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με απώτερο σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση κυρίως ογκολογικών ασθενειών. Ένα παράδειγμα είναι η καινοτόμος μέθοδος ανίχνευσης λεμφαδένα φρουρού.
 7. Έμφαση δίνεται στην σωστή σταδιοποίηση ογκολογικών παθήσεων αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, όπως η χειρουργική σταδιοποίηση με τη μέθοδο της ελάχιστα επεμβατική χειρουργική (Λαπαροσκόπηση).
 8. Επεμβάσεις διατήρησης των υπογαστρίων νεύρων της ελάσσονος πυέλου έτσι ώστε να επιτευχθεί ακόμη και μετά από μια ριζική επέμβαση υψηλή ποιότητα ζωής (διατήρηση του ελέγχου της ουροδόχου κύστεως, έντερου και σεξουαλικών νευρών).
 9. Τεχνικές διατήρησης της γονιμότητας, αναλόγως της πάθησης και σταδίου της νόσου με έμφαση στην διατήρηση ή κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού.
 10. Η χειρουργική αντιμετώπιση για τοπικά υποτροπιάζοντες γυναικολογικούς καρκίνους αποτελεί μια από τις ποιο δύσκολες και επικίνδυνες επεμβάσεις η οποίες έχουν το χαρακτήρα διάσωσης της ασθενούς, μιας και είναι η τελευταία ευκαιρία για ίαση. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος Ογκολόγος σε συνεργασία και με άλλες ειδικότητες (π.χ. Ουρολόγους, γεν. χειρουργούς ) εφαρμόζοντας καινοτόμες και εξατομικευμένες τεχνικές (π.χ. Εξεντερωση) κάνουν μια ολοκληρωμένη και πολύ σύνθετη προσπάθεια θεραπείας της ασθενούς.