• Εθ. Αντιστάσεως 74Β, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
  • 2310 40 25 24
  • 6977 140 793

Συγγενείς παθήσεις γεννητικού συστήματος

Οι συγγενείς (εκ γενετής) παθήσεις του γυναικείου γεννητικού συστήματος αντιμετωπίζονται μόνο από πολύ έμπειρους γυναικολόγους χειρουργούς, καθώς απαιτούν τεράστια εμπειρία και εξειδείκευση σε συνδυαστικές τεχνικές, αλλά και Κέντρο με ειδικό εξοπλισμό που μπορεί να υποστηρίξει τεχνολογικά τον ιατρό.

Οι παθήσεις της μήτρας, των Ωοθηκών, του Κόλπου και του Αιδοίου είναι ανωμαλίες που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου. Η αναγνώριση των συγγενών ανωμαλιών του γεννητικού συστήματος στη νεαρή ηλικία έχει ιδιαίτερη σημασία διότι η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή τους, συντελεί στην πρόληψη επιπλοκών που συνδέονται με τη γονιμότητα αλλά και την ψυχοσωματική κατάσταση και εξέλιξη της γυναίκας.

Η θεραπεία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις επιθυμίες της ασθενούς, το αναπαραγωγικό της ιστορικό και τα σχέδιά της αναφορικά με τη μελλοντική της γονιμότητα.

Υπάρχουν διάφορες υστεροσκοπικές και λαπαροσκοπικές διαδικασίες για τη διόρθωση των κατασκευαστικών ανωμαλιών της Μήτρας όπως  τοξοειδής μήτρα, δίκερως μήτρα, δίδελφη μήτρα, διαφραγματική μήτρα και μονόκερη μήτρα (η κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά και δε χρήζουν όλες οι ανωμαλίες της Μήτρας διόρθωση).

Το Σύνδρομο  Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) είναι μια ιδιαιτερότητα, αγενεσίας της Μήτρας και του Κόλπου με ύπαρχων Ωοθήκες και Σάλπιγγες.  Η Λαπαροσκοπική κολπικά υποβοηθουμένη δημιουργία νέο-Κόλπου είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία δυνατότητας σεξουαλικής επαφής της ασθενούς.

Η τεχνικές που εφαρμόζουμε είναι:

Λαπαροσκοπικη κολπικά υποβοηθούμένη τεχνική κατά Vecchietti για την δημιουργία νέο-κόλπου.
Λαπαροσκοπιη τεχνική κατά Davydov, κολπικά υποβοηθούμενη.